Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Wie geniet er nu niet graag van een zonovergoten dag, lekker ontspannen in de tuin? Gezellig bijpraten met vrienden of familie, ontbijten op een terras op een heerlijke zondagochtend of liever met een boek op de tuinbank?

Bij Tuinwerken Lammens vinden we dat je optimaal moet kunnen genieten van je tuin op elk mogelijk moment.

Helaas vraagt het onderhoud van een tuin doorgaans wel wat werk en vakkennis. Tenzij je gezegend bent met groene vingers is het onderhouden van de tuin eerder een last dan een lust.

Gelukkig hebben we bij Tuinwerken Lammens kaas gegeten van tuinonderhoud en nemen we deze klus graag van je over. Jij genieten, wij het werk.

Bomen vellen en hagen snoeien

Bomen, hagen en struiken zijn een prachtige aanvulling in je tuin. Ze tillen je tuin naar een hoger niveau. Bovendien betekenen bomen, hagen en struiken een aanzienlijke ecologische meerwaarde voor je tuin. Ze zijn een toevluchtsoord voor bepaalde dier- en plantsoorten die anders niet in de tuin zouden voorkomen.

Niks dan voordelen dus voor bomen, hagen en struiken in de tuin, ware het niet dat deze behoorlijk wat kennis en onderhoud vragen.

  • Weet je hoe en wanneer je welke haag moet snoeien?
  • Dient elke struik wel gesnoeid of geknipt te worden?
  • Hoe verzorg ik mijn bomen?
  • Help! Mijn haag is ziek!

Geen nood. Tuinwerken Lammens is jouw partner in crime in het pico bello in orde houden van je tuin.

Wij weten welke planten welke verzorging of onderhoud nodig hebben. We maken de tuin zomer- of winterklaar zodat je 365 dagen per jaar van je tuin kunt genieten. Wij zijn bovendien heuse verpleegkundigen als het op zieke planten aankomt. Kortom: wij zorgen als een goed huisvader voor je bomen, hagen, struiken en andere beplantingen.

Meer weten over onze toegewijde zorgen? Vraag hier meer info.

Gras maaien enzo

Wie houdt er nu niet van een mooi, groen, egaal grasperk?

Wekelijks achter een grasmaaier aanlopen klinkt dan weer minder aanlokkelijk.

Zoals we eerder al zeiden, vinden we bij Tuinwerken Lammens dat je tuin dient om van te genieten en niet om erin te werken (tenzij dat natuurlijk een hobby is).

Daarom voorziet Tuinwerken Lammens graag in het onderhoud van je gazon. Maaien, verticuteren, bemesten: wat je maar wilt.

Maaien

Een gazon maaien lijkt kinderspel. Toch weet je best één en ander over maaien zodat je je gazon in optimale gezondheid houdt. Voor het mooiste en beste resultaat maai je je gazon best als hij droog is. Hoe vaak je best maait, is afhankelijk van factoren zoals het weer, de grassoort, de tijd van het jaar enz.

Hoe hoog je je gras best afmaait, hangt dan weer af van wat voor soort gazon je hebt. Kortom: bij iets simpel als gras maaien, komt best wel wat kennis kijken. Geen tijd of zin om uit te zoeken welke behandeling jouw gazon nodig heeft? Tuinwerken Lammens neemt graag deze klus voor z’n rekening en garandeert je dat prachtige gemaaide gazon waar de buren jaloers op zijn.

Verticuteren

Verticuteren is nodig om je gazon in prima conditie te houden. Maar wat is dat nu eigenlijk, verticuteren?

Verticuteren is het ontluchten van je gazon. Door opeenstapeling van onkruid, mossen enz. krijgt de bodem onvoldoende water, lucht en licht waardoor het gazon a.h.w. stikt. Het gevolg is het ontstaan van gele en/of kale plekken of zelfs het volledig verdwijnen van het gazon.

Het proces van verticuteren is, ondanks de noodzaak ervan, erg belastend voor je gazon. Laat dit delicate klusje daarom over aan vakmensen die je gazon de beste zorgen toedienen.

Bemesten

Voor het instant houden van je mooie groene grastapijt bemest je het minstens 2x per jaar. Hoe, wanneer en met welke producten? Daar weten we bij Tuinwerken Lammens wel raad mee. Korrel, vloeibaar, organisch, kunstmest of biologisch? Wij kiezen samen met jou de perfecte voeding voor jouw pelouse. Wij zorgen ervoor dat jouw gazon groener is dan die aan de overkant.

Meer weten? We bepalen graag samen met jou de ideale schoonheidsbehandeling voor je tuin.

Enkele realisaties

Vraag vrijblijvend een offerte aan
voor het aanleggen van jouw tuin

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere diensten