Tuinaanleg

Tuinaanleg

Een huis is pas echt een thuis als de tuin er pico bello bij ligt. Of het nu een grote uitgestrekte tuin is of een knus stadstuintje: iedere tuin verdient de nodige zorg en aandacht.

Tuinaanleg en ‑onderhoud vragen echter de nodige deskundigheid. Tuinwerken Lammens is graag jouw partner in tuinaanleg, of beter gezegd: in het creëren van jouw buitenparadijsje.

Grassen aanleggen en inzaaien

Een tuin is een oase van rust en van groen. Elk seizoen opnieuw toont je tuin zijn bijzonderheden.

Tuinwerken Lammens voorziet in de aanleg van alle soorten beplanting, inzaaien, grasmatten en (kunst‑)gras. Wat je ook in gedachten hebt: wij brengen jouw idee tot leven.

  • gazon inzaaien
  • grasmatten
  • kunstgras
  • schors of andere bodembedekkers
  • beplanting

We gebruiken enkel topzaden en producten van de hoogste kwaliteit. Voor minder gaan we niet.

Bomen & hagen planten

Bomen, hagen, struiken en sierheesters zijn een essentieel onderdeel in de tuin. Maar waar plaats je ze best? Welke kies je? En welk onderhoud is er nodig?

Geen nood: Tuinwerken Lammens snelt je te hulp!

Hagen, bomen en struiken groeien doorgaans gedurende vele jaren op één en dezelfde plaats. Voorwaarde is wel dat ze voorzien worden van de juiste hoeveelheid zuurstof en water. Het is daarom belangrijk dat ze kunnen wortelen in een bodem die aan hun behoeften voldoet. Dit is voor elke plant of struik verschillend. Wij bepalen samen met jou de ideale beplanting.

Vaak is de bodemstructuur in de tuin niet optimaal. Soms is de bodem oververzadigd waardoor regenwater niet of onvoldoende wegvloeit en de planten onvoldoende van lucht en zuurstof voorzien worden. Hierdoor zijn ze minder goed bestand tegen ziektes. Bepaalde bodems zoals zandgronden bevatten dan weer te weinig humus waardoor ze niet in staat zijn om voldoende vocht en voedingsstoffen vast te houden.

Na de aanplanting moeten de wortels snel kunnen doorgroeien om zich te kunnen verankeren. We creëren daarom de juiste bodemstructuur zodat de wortels voldoende zuurstof en water krijgen. We voeden de grond in jouw tuin met de juiste stoffen zodat je zorgeloos kunt genieten van de mooiste beplanting.

Meer weten? Contacteer ons snel!

Professionele tuinaanleg

Geen zin om zelf de beplanting in je tuin te voorzien?

Dat begrijpen we maar al te goed. Er komt best wat bij kijken, wil je je tuin optimaal beplanten.

Vertrouw de inplanting van bomen, hagen en struiken daarom toe aan Tuinwerken Lammens:

  • wij het werk, jij het genot
  • jarenlange expertise bij de hand
  • we hebben de juiste materialen ter beschikking
  • vakmannen weten wat je wanneer best uitvoert en hoe je dat doet voor een optimaal resultaat
  • last but not least: je bent verzekerd van het beste resultaat

Kleine grondwerken

Een geslaagd project begint bij de basis. Dat is bij tuinaanleg niet anders. Grondwerken, bijvoorbeeld voor de aanleg van een terras of tuinhuis, dient dan ook met de grootste zorgvuldigheid te worden uitgevoerd.

Tuinwerken Lammens is uitgerust met de beste materialen en de nodige kennis om jouw grondwerken tot in de precisie uit te voeren.

Terras aanleggen

Een terras is een belangrijk onderdeel van het geheel. Wil je optimaal van je tuin genieten, voorzie je best een gezellig terras. Wil je dit aan het huis of liever diep in de tuin? Er zijn talloze mogelijkheden om te zorgen voor een heerlijk plekje om te chillen, te ontbijten of bij te praten met vrienden of familie.

Weet je al haarfijn hoe je ’t wilt? Of heb je toch nog wat inspiratie nodig?

Wij kijken alvast uit naar een babbel waarin we samen jouw droomterras bespreken.

Hoe bij ons de aanleg van een terras en andere bestrating verloopt, vind je hier.

Maatwerk

Weinig dingen vragen om meer maatwerk dan de aanleg van een tuin.

De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn tal van producten op de markt die je tuin dat extra elan geven.

Maar wat kies je best? Welke zaken zijn prima te combineren en wat doe je beter niet?

Tuinwerken Lammens is graag jouw luisterend oor en jouw deskundige partner. We luisteren eerst haarfijn naar je verhaal om tot in de details de mogelijkheden en de wensen te kennen. Daarna bepalen we samen de aanleg van jouw droomtuin binnen het vooropgestelde budget.

Onze waarborg voor jou: een tuin volledig naar jouw wensen waar je 365 dagen per jaar trots op bent en ten volle van geniet.

Plan hier je vrijblijvende gesprek.

Enkele realisaties

Vraag vrijblijvend een offerte aan
voor het aanleggen van jouw tuin

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere diensten