Omheiningen

Tuinafsluitingen

Een mooie tuinomheining of afsluiting maakt je tuin helemaal af.

Bovendien heeft een degelijke tuinafsluiting tal van functionaliteiten:

  • veiligheid: men kan je huis of tuin niet zomaar betreden en de hond kan niet zo makkelijk weg
  • privacy: geen inkijk van buren of voorbijgangers
  • warmte en licht: in bepaalde gevallen zorgt een omheining voor de gewenste schaduw waardoor deze op zwoele zomerdagen een frisser plekje in je tuin of op je terras creëert
  • esthetiek: de juiste omheining vormt een mooie harmonie met de rest van de tuin

Houten omheiningen

Vandaag vind je mooie tuinafsluitingen in verschillende materialen en opstellingen.

Laten we onze opsomming beginnen met de meest evidente: de natuurlijke omheining. Hiermee bedoelen we een natuurlijke beplanting zoals een beukenhaag, taxushaag of wilgentakken. Een natuurlijke omheining is erg mooi, maar biedt weinig bescherming inzake inbraak of huisdieren en vraagt veel onderhoud.

Houten panelen: zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en geven je tuin een natuurlijke, warme uitstraling.

Draadafsluitingen: zijn ook erg populair. Hierbij kies je voor een open structuur of voor ingevlochten stroken voor de beperking van inkijk.

Panelen in beton: bieden een robuust, strak uitzicht. Bovendien kies je uit verschillende kleuren, afwerkingen en motieven.

Steenkorven: geven een modern elan aan je tuin en je kiest uit talloze soorten en kleuren steen om je steenkorf mee te vullen.

Kunststof tuinomheiningen: zijn de laatste jaren aan een ferme opmars bezig. De budget‑ en onderhoudsvriendelijkheid van kunststof verklaart de stijgende populariteit. Kunststof omheiningen vind je in een hout- of betonlook.

Tuinafsluitingen draad

Draadafsluitingen zijn erg populair. Niet verwonderlijk, want de mogelijkheden zijn haast grenzeloos. Zo kies je draadafsluitingen met of zonder bovenbuis, met of zonder betonplaat, doorzichtig of ondoorzichtig. Kortom: de draadafsluiting waar jij van droomt, plaatst Lammens Tuinaanleg in een handomdraai.

Draadafsluitingen bieden nog veel meer voordelen. Ze is relatief goedkoop en het is een snelle manier om je tuin te omheinen. Bovendien zijn tuinafsluitingen in draad onderhoudsarm.

Daarnaast kan je ook kiezen voor draadpanelen. Deze zien eruit als een gewone draadafsluiting maar zijn veel steviger en niet vervormbaar. Daar een draadomheining is opgebouwd uit rollen draad, bestaan draadpanelen, zoals je al vermoedde, uit stevige panelen. Wil je een tuinomheining die inbraak-proof is? Dan heb je met draadpanelen een goede keuze gemaakt.

Meer weten over draadafsluitingen? Contacteer ons vrijblijvend.

 

Tuinafsluitingen hout

Naast draadafsluitingen zijn we bij Tuinwerken Lammens ook gespecialiseerd in het plaatsen van houten omheiningen.

Met een tuinomheining in hout kies je voor een warm, natuurlijk product. Landelijk of modern? Met hout kun je alle richtingen uit, gezien de enorme keuze in houtsoorten, kleuren en motieven.

Houten tuinafsluitingen bieden je de nodige privacy. Ze vragen veel minder onderhoud dan bijvoorbeeld een haag, al is de mate van onderhoud wel afhankelijk van de houtsoort die je kiest.

Je houten tuinomheining schilderen? Geen enkel probleem! Op die manier geef je je omheining een persoonlijke, exclusieve touch.

De houtkeuze bepaalt de duurzaamheid van je omheining.

  • Hardhout is een erg stevige houtsoort die bijgevolg erg duurzaam is. Een omheining in Europees hardhout gaat tot wel 25 jaar mee. Kies je voor tropisch hardhout, kan je rekenen op een levensduur van wel 40 jaar.
  • Geïmpregneerd hout is behandeld met een product (impregneermiddel) dat het hout beschermt tegen vocht en ongedierte. Uiteraard verlengt de impregnatie van hout de levensduur van de omheining.

Zie je door de bomen het juiste hout niet meer? Tuinwerken Lammens maakt je graag wegwijs.

In harmonie met de stijl van de woning

Vandaag is er een enorme keuze in kleuren, materialen en opstellingen als het gaat om tuinomheiningen. We begrijpen dat de keuze niet altijd evident is. Tuinwerken Lammens geeft je graag deskundig advies in de keuze van de juiste omheining voor jouw woning en tuin. Een perfecte harmonie is immers noodzakelijk om tot een passend geheel te komen.

Maak hier je vrijblijvende afspraak.

Degelijkheid komt op de eerste plaats

Welke materialen je ook kiest voor je tuinafsluiting: een degelijke basis is essentieel.

Deze basis zal mede de duurzaamheid van de tuinafsluiting bepalen. Zo is bijvoorbeeld het contact met de grond bij houten afsluitingen een belangrijke factor die bepaalt hoe lang je omheining zal meegaan.

Tuinwerken Lammens staat voor degelijkheid en kwaliteit. Wij adviseren daarom om te kiezen voor betonplaten. Door het gebruik van betonplaten komt je omheining niet in aanraking met vocht, hetgeen nefast is voor houten structuren. Maar ook bij draad- of betonafsluitingen opteert Tuinwerken Lammens voor het gebruik van betonplaten. Het zorgt voor meer stevigheid en degelijkheid.

Meer weten over de perfecte omheining voor jouw tuin? We maken graag tijd voor jou.

 

Enkele realisaties

Vraag vrijblijvend een offerte aan
voor het aanleggen van jouw tuin

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere diensten